Om meg

Jeg er en voksen mann som driver et aktivt friluftsliv og som er ekstra glad i lange vinterturer. Jeg har i mange år hatt stor interesse for polarhistorie og for polarhunder. Jeg innså tidlig at grønlandshund var rasen for meg.

Som ung hadde jeg en drøm om en gang å dra på en skikkelig ekspedisjon med et stort spann grønlandshunder. Etter som jeg ble voksen valgte jeg å tilpasse livet mitt til å ha egne hunder og til å dra på tur så ofte jeg vil.

Jeg fikk min første grønlandshund i 1998 og har siden aldri sett meg tilbake. Jeg valgte grønlandshund fordi jeg ville ha den sterkeste og beste turkammeraten som finnes, til å følge meg i turlivet jeg liker å leve.

Etter hvert som jeg ble godt kjent med rasen og så at de hundene jeg selv hadde var virkelig gode, kom også tanken på å la noen av mine hunder gå i avl for å bidra til kommende generasjoner av gode turhunder.

Jeg registrerte Kennelnavnet Rennfokk og hadde første kull i 2007.

Å avle gode hunder krever også mye arbeid, jeg har derfor hittil kun avlet kull når jeg selv ønsker nye hunder til egen flokk.

Det er en stor jobb og et stort ansvar å ha grønlandshunder på en måte som ivaretar hundenes naturlige behov, det blir derfor like mye livsstil som hobby.

Hundene fortjener den beste oppfølgingen vi kan gi, den dagen viljen til dette blir borte er det tid for å slutte med grønlandshund.

Hundene fortjener den beste oppfølgingen vi kan gi, den dagen viljen til dette blir borte er det tid for å slutte med grønlandshund.